Med indførelsen af kødfrie dage og mere grønt i hverdagsmaden, har hvidvinene fået en mere fremtrædende plads på de danske middagsborde. Hvor rødvine er gode til kødretter og fede retter, så er hvidvine glimrende ledsagere til salater, forretter og vegetarretter. Og der en masser af god hvidvin på markedet. Og der er ofte stor forskel på dem. Der fremstilles hvidvin over det meste af verden. De har forskellige smagsnuancer alt efter lokalitet og druernes sort.
Alsace vine er kendte over hele verden. Alsace vine fremstilles i sagens natur af druer, der er dyrket i distriktet Alsace i Frankrig. Her er køligt klima, men skråningerne ligger i læ for regnen af Vosges bjergene. Her dyrker man druer som Riesling, Pinto gris og pinot blanc med flere. Der fremstilles hvidvin af meget høj kvalitet i dette distrikt. Alsace vine er kendt for deres høje kvalitet og navnet på distriktet vækker genklang hos vinelskere fra hele verden. Skøn hvidvin går aldrig af mode.
Vin til det grønne køkken
Alsace vine er meget velegnet til mad med et grønt islæt. Slater og vegetarretter lader sig glimrende ledsage af Alsace vine. Forretter med fisk eller skaldyr ligeså. Men man kan også sagtens nyde de gode Alsace vine alene, som en forfriskning på en lun sommeraften i haven eller på terrassen. Det er ofte friske og læskende hvidvine, som løfter stemningen og sætter gang i de stille samtaler over terrassebordet en sen aftentime. Man oplever den lethed, der træder ud af disse vine fra det franske distrikt.
Vinfolk med smag
Onlinedelen af Jyllands største specialforretning for vin og spiritus, supervin.dk, har masser af Alsace vine på hylderne. Sortimentet i denne vinhandel er stort og varieret, og man kan finde vine til alle smagsløg og i alle prisklasser. Man vil opleve at vine, der eller ligger i den dyre ende, kan fås til en meget rimelig pris her. Det skyldes, at folkene bag dette koncept har stor erfaring i at opkøbe restlagre af gode vine til meget lave priser. Dette er noget, der altid kommer kunderne i denne jyske vinbutik til gode.